QTC

Daterat: 2016-11-02
SEK-kurs i förändring
OBS! Växelkursen för utländska valutor mot SEK, svenska kronor, är i stark förändring just nu. Till nackdel för oss i Sverige eftersom det är den svenska valutan som egentligen dalar i värde på den internationella penningmarknaden.
Priserna som angivits i PrisKatalog är per den 2/11 men bör kontrolleras med oss innan du planerar ditt inköp. Kontakta oss för att du ska vara säker på rätt pris. Vi uppdaterar priserna med jämna mellanrum men när kursen rör sig alltför snabbt hinner vi inte alltid med i PrisKatalog.

Daterat: 2016-10-14
FT-891 och FT-991A samt rotorn AR-303
FT-891 är nu prissatt. Se katalogen. FT-991 är ersatt av FT-991A. Den förra tillverkas inte och är en utgången modell. Modifierande uppgradering från 991 till 991A finns inte. Det är olika användargränssnitt. Bland annat färgläggning i panoramat med färg i förhållande till signalstyrka. Den icke CE-märkta rotorn AR-303 tillverkas inte längre. Denna produkt är borttagen i nästa version av PrisKatalog.
För de som observerat saken kan det meddelas att FRITZEL är helt borttagen från vårt leverantörsstall och orsakerna är alltför allvarliga för att vi ska kunna negligera dem.

Daterat: 2016-09-29
UTGÅTT: Rotor G-650C  !!
Tillverkaren har lagt ner produktionen på Yaesu rotor G-650C. Det finns för närvarande ingen information om någon ersättare. Se gärna G-450-modellen istället. Den enda skillnaden mellan 650 och 450 är bromsmomentet. I övrigt är de lika varandra.

Daterat: 2016-08-21
NYHET! Yaesu FT-891 – en mobilrigg för HF
Denna modell är nu på gång och kan redan förbeställas. Priset kommer att fastställas de närmsta dagarna och uppskattas till att hamna kring SEK 7700 kronor. Det kommer att bli en mycket begränsad tillgång på den här riggen under hösten så passa på att höra av er redan nu, ni som vill ha den. Observera att priset som angivits här är ungefärligt och kan komma att ändras upp eller ner beroende på ytterligare information från våra leverantörer.

Daterat: 2016-06-24
BREXIT
Efter att Storbritannien nu lämnar EU-samarbetet faller SEK kraftigt i värde. Det påverkar värdet på våra svenska pengar och vi måste därför prisjustera allting i PrisKatalog, vilket nu är gjort. Växelkursen kan fortsätta att falla under hela sommaren och en bra bit in på hösten. Därefter kommer balansen troligen att inträda. Men räkna med att priserna troligen inte kommer att återgå till vad de varit under våren.
Alla våra kunder som redan har beställt, och ni är många, kommer att bibehålla de priser som överenskommits vid beställningstillfället. Ingen oro för er del, således.
Glad Midsommar!

Daterat: 2016-05-23
NYHET  –  Yaesu FT-891
En helt ny produkt från Yaesu. Titta under fliken NYTT&Support så hittar du ett färgprospekt i PDF-format! Priset är ännu inte bestämt och vi kommer att meddela detta så snart vi kan. Leveransmöjligheten är heller inte bestämd ännu. Är du intresserad av just denna modellen och har lite bråttom så bör du meddela oss detta snarast möjligt. Tillgången är helt säkert begränsad i första skedet.

Daterat: 2016-05-22
Nytt: FRITZEL produkter!
Vi kan nu tillhandahålla hela FRITZEL-programmet av beamar, vertikal- och trådantenner samt alla reservdelar och tillbehör. Plastklädd antennvajer och alla modeller av baluner! PrisKatalog är uppdaterad.

Daterat: 2016-05-13
Ny Kampanj!
Passa på att beställa under kampanjperioden!

Daterat: 2016-04-26
Allmänt
Vårt KontaktFormulär  – PSE läs tidigare QTC dd 2015-12-11. Den bästa metoden att nå oss på är alltid direkttelefon 0322-620500 och ePost sales@scandinavianhams.se samt sales@vargardaradio.se
Många hör av sig till oss och undrar när det blir nya erbjudanden. Intresset gläder oss! Våren är oftast en tid då säljerbjudandena är mera sällsynta men vi lovar att det kommer mera längre fram så håll ut bara! Eller, så handlar du ändå så som de flesta faktiskt gör.

Daterat: 2016-01-14
DR-1XE och Cashback
Yaesu har ytterligare förlängt Cashback-perioden att gälla till och med den 30/6. Beloppet är EUR 600 som tidigare. Vi behöver dock ha in er beställning i ganska god tid för att det merkantila förloppet ska hinnas med eftersom serienummer på DR-1XE ska stå utsatt i dokumentet och därför måste ha hunnit levereras. Dokumentet ska också gå tur och retur mellan kunden och oss.

Daterat: 2016-01-07
IC-7300
Vi kan nu meddela att leveransstarten på IC-7300 är satt till den 12/3. Detta kan komma att ändras plus/minus lite hit eller dit men nu finns det i alla fall ett datum för alla er som väntat så länge! Priset hittar du i PrisKatalog.

Daterat: 2015-12-11
Vårt KontaktFormulär  –  viktigt!
Detta gäller alla som har en Emailadress med ”@hotmail.com” eller ”@outlook.com”!
De här adresserna fungerar INTE med vårt KontaktFormulär.
Vi har ännu ingen lösning på detta. Om du har en av de här adresserna i din Emailadress så PSE använd Email direkt till sales@scandinavianhams.se eller ring oss 0322-620500.

Daterat: 2015-12-05
Nu Europeisk representant för DUNESTAR!
Bandpassfilter för alla band 160 till 6 meter. Triplexer för 3 band 160-40 eller 20-10 meter. Vi är stolta över att vara den första Europeiska representanten någonsin för dessa mycket välkända produkter. Produktprogrammet finns i PrisKatalog fr o m version 4.48.

Daterat: 2015-11-21
Förmånlig inbyteschans!
Till och med den 12 december har vi en ambition att gynna bytesaffärer för dig som vill byta ut ditt gamla rörslutsteg till ett nytt slutsteg! De här pjäserna är dyra i nyskick men ändå väldigt eftertraktade av envar. Passa på nu så kan du kanske ha ditt nya slutsteg på plats redan före julens lediga dagar! Du kan ringa eller eposta till oss så får du ett förslag på mellanpris! Det här är alltså ett ERBJUDANDE och gäller endast t.o.m. 12/12.

Daterat: 2015-11-12
Vi tar nu inbyten!
Från och med idag kan vi lättare ta emot inbyten som delbetalning. På grund av att vår prishållning på nya varor är lägsta möjliga så måste vi göra en omsorgsfull kalkyl när du vill lämna din begagnade utrustning som delbetalning. Vi har nu ett fungerande ”verktyg” för detta. Våra inbytesregler kring garantifrågor såväl som skick gäller som tidigare. Du är välkommen att fråga oss på telefon eller genom email. Vårt kontaktformulär går också bra.

Daterat: 2015-11-05
De NYA modellerna FTM-400XDE och FT-1XDE
Nya versioner förannonseras nu!
FTM-400DE och FT-1DE tillverkas inte längre. De nya ”X”-modellerna har en förbättrad GPS-mottagare (66 kanaler) med den senaste GPS-tekniken som ger snabbare och mera noggrann satellitföljning. Detta kommer att avsevärt minska TTF (Time-To-First fix). Handapparaten FT-1XDE levereras med batteriet SBR-14Li (2200mAh) samt bältesclip med krokodilgrepp, typ SHB-13. Mobilriggen FTM-400XDE har, liksom föregångaren, en lättåtkomlig anslutning  på ovansidan för uppgradering av programvaran.

Daterat: 2015-11-04
SMΩRF

Produkten SMΩRF från microHAM kan nu beställas genom oss!
Under november månad startar serietillverkningen!
IC-7300
Förväntas att eventuellt börja kunna levereras mars/april 2016.
Förhandsboka redan nu om tidig leverans önskas.
DR-1XE
Denna repeater har en cashback motsvarande 600 Euro och inget annat. Detta gäller för närvarande inlämnat verifikat (ifyllt av kunden) senast under andra veckan av december. Erbjudandet går ut sista december och vi behöver någon vecka för att få detta konfirmerat av vår aktuella leverantör. Alltså senast andra veckan december till oss!
Utbetalning från vår leverantör sker till oss och vi vidarebefordrar beloppet till kunden vilket tar en månad till oss (ca 30 dagar) och räkna ytterligare några dagar för vårt handläggande.